söndag 4 augusti 2019

5 Köpvärda Värdebolag med Fin utdelning

Börsen är väldigt volatil nu i fredags gick Stockholmsbörsen ned 2,74%, mycket på grund av Trumps nya tullhot mot Kina. I oroliga tider är det viktigt att ha is i magen och köpa regelbundet precis som vanligt. Enligt mig är det också ett ypperligt tillfälle att handla mer i samband med nedgångar och oroligheter. Detta är fem aktier med mycket fin utdelning som jag kommer bevaka på under veckan:


Sampo, DA 7,56%

Sampo är ett finskt finansbolag som är största ägare i Nordea och i övrigt har de en stor försäkringsverksamhet via bla if som de äger till 100 procent. Det har bjudits på bra köplägen ett antal gånger genom åren men de senaste veckorna har kursen tagit stryk, mycket på grund av Nordeas senaste rapport. 

Nobina, DA 6,70%

Nobina är Nordens största och mest erfarna operatör inom kollektivtrafik. Klimatvänligare kollektivtrafik är en megatrend då det kommer behöva utvecklas i takt med en ökande befolkningsmängd och urbanisering. Med så hög direktavkastning krävs inte så mycket i tillväxt för att totalavkastningen ska bli bra. Nobina är en konjunkturstabil kassako med stigande utdelning och likt många andra svenska bolag varken känns för dyr eller som en värdefälla. Som tjänstebolag drar inte Nobina mycket kapital alls utan kan dela ut stora delar av de stabila kassaflödena. 


Northwest Healthcare Properties, DA 6,79%
Northwest Healthcare har jag tittat på nyligen. En attraktiv direktavkastning på 6,79% gör att den passar många utdelningsinvesterare. NorthWest Healthcare Properties REIT är Kanadas största fastighetsbolag (ej ägt av regeringen) nischat mot hälso- & vårdsektorn. Aktien/bolaget delar ut pengar varje månad, vilket kan passa mycket bra i en utdelningsportfölj för att öka det månadsvisa kaffeflödet.

Resurs Holding, DA 6,74%

Resurs Holding (Resurs) är via dotterbolagen Resurs Bank och Solid Försäkring en ledande aktör på konsumentkreditmarknaden i Norden. Bolaget erbjuder betallösningar, privatlån och nischade försäkringsprodukter. I dessa tider ses banker inte som särskilt attraktiva för marknaden men med ett högt DA och många kända investerare såsom Warren Buffet som handlar bank och finans har jag svårt att det är en dålig investering på lång sikt. 


AbbVie, DA 6,34%

Långlidande AbbVie rasade i juni när läkemedelsföretaget avslöjade sin plan om 63 miljarder dollar för att förvärva Botox-tillverkaren Allergan (AGN). Affären hjälper AbbVie (ABBV) att diversifiera sig bort från Humira, ett läkemedel som behandlar inflammatoriska tillstånd. Humira står redan inför konkurrenter i Europa och kommer att förlora patentskydd i USA 2023. Men analytiker tvivlar på Allergans pipeline och kontantko som är Botox. Marknaden är pessimistisk till AbbVie. Jag tror däremot på AbbVie på lång sikt och tycker också att deras utdelning är attraktiv, samtidigt som de i framtiden kommer lansera fler läkemedel. 

OBS. Inlägget skall ej ses som en köprekommendation, det är viktigt att du gör din egen analys innan du handlar.


3 kommentarer:

 1. Intressanta tankar/tips, tack för att du delar med dig! Med tanke på din ålder bör du ha väldigt god chans att uppnå finansiell rikedom i den form du önskar så småningom. Jag önskar dig all lycka till! Själv är jag också relativt ny på börsen, kör mest Indexfonder och Xact Högutdelande, men har även lite bankinnehav och investmentbolag, och mer kommer!

  Må gott!
  Hälsningar Louise

  SvaraRadera
 2. Hej Louise!
  Kul att du hittade hit ;-) Ja, det känns onekligen som att jag kommer ha en "fördel" i framtiden ekonomiskt sätt med tanke på att jag börjar i tidig ålder. Roligt att du också investerar. Enligt mig är det bästa man kan göra investera regelbundet i indexfonder, så bra val där! Du verkar ju grym :)

  // Den enkla Kronan

  SvaraRadera
 3. Vilken fin blogg.
  Stort Lycka till med ditt sparande & bloggen:)

  SvaraRadera